zondag 16 oktober 2011

Studio Job

In de NRC-weekendbijlage LUX staat altijd een paginagrote fotorubriek 'Binnenkijken'. En dit keer ging Thijs Wolzak op bezoek bij een de eigenaar van een zeventiende-eeuws rijksmomument (op een negende-eeuws landgoed in Noord-Holland) die een liefhebber is van Studio Job-objecten.

Ik kende Studio Job nog niet, maar (hoewel ik dacht niet van absurdistische kunst te houden,) hun kunstobjecten laten me niet los.. ben geraakt door hun werk.

Job Smeets en Nynke Tynagel (samen Studio Job) hebben al verschillende designprijzen gewonnen en werkten voor (en samen met) onder andere Royal Tichelaar Makkum, Italiaanse glashuizen Venini en Bisazza, kristalfabrieken Swarovski en Val-Siant-Lambert, en natuurlijk voor Moooi.

Mocht je hun werk willen zien, dan kun je tot 4 maart in het Groninger Museum zien. De bronzen stoelen en de met hout ingelegde tafel en kast uit het genoemde zeventiende-eeuwse huis, zijn daar dan ook (in bruikleen) te zien. De eigenaar zit, naar eigen zeggen, tot die tijd op Ikea-meubeltjes..






  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten