zondag 9 oktober 2011

Haatkerk twittert over zondige Steve Jobs, met een iPhone!

Gelezen in Trouw:

Hun pamfletten verkondigen haat tegenover van alles en nog wat. Nu willen leden van de radicale kerk Westboro Baptist Church protesteren bij de begrafenis van Apple-oprichter Steve Jobs.
Twitteraars verkneukelen zich om de aankondiging: die is verstuurd vanaf een iPhone. 'Westboro gaat protesteren bij zijn begrafenis', twitterde kerklid Margie Phelps donderdag. Hij had een gigantisch platform, gaf God geen eer en onderwees zonde.' Mede-twitteraars wezen elkaar al snel op Phelps' vermeende hypocrisie. Ze had haar rancuneuze aankondiging doodleuk getikt op een telefoon van Apple.

Radicalen
De kerk uit het Amerikaanse Kansas raakte internationaal bekend na een documentaire van de Brit Louis Theroux. Hij ging een paar dagen op bezoek en toonde hoe het groepje radicalen ieder populair fenomeen op theologische grond ruïneert. God zou Amerika haten, maar ook homo's, soldaten, Obama en natuurlijk de verdorven popcultuur. De Westboro Baptist Church protesteert regelmatig, onder meer bij begrafenissen van overleden Amerikaanse soldaten.
Het ziet er niet naar uit dat het protest bij Jobs' begrafenis zal worden gedwarsboomd. Uit rechtszaken is gebleken dat de protesten veelal juridisch toelaatbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten