donderdag 13 oktober 2011

Anit-verkrachtings app

Gelezen op NRCNext.nl:
"New Delhi staat bekend als “the rape captial”, een op de vier verkrachtingen in India gebeurt in de hoofdstad. Volgens de politie van New Delhi worden vrouwen in rijdende auto’s getrokken en na afloop gedumpt in de berm. Iedere 18 uur vindt er een verkrachting plaats volgens de statistieken van de politie. Volgens activisten ligt dat aantal mogelijk nog hoger, omdat vrouwen bang zijn om naar de politie te gaan. Aangifte van verkrachting doen is in India nog steeds een taboe, al werd deze zomer ook in Delhi, in navolging van onder meer Amsterdam, een ‘slutwalk’ georganiseerd.

Anti-verkrachtings app
Met de “Fight Back” app die in november wordt gelanceerd door een lokale liefdadigheidsorganisatie, krijgen vrouwen een alarmknop op hun telefoon. Als ze die indrukken wordt er een bericht gestuurd met hun GPS coördinaten naar vijf verschillende mensen, waaronder de politie. Dat bericht verschijnt ook als statusupdate op Facebook en Twitter.

De app is onder andere te gebruiken op telefoons van Blackberry en Nokia en zal te downloaden zijn tegen kostprijs op Whypoll. Het versturen van een SOS bericht zal hetzelfde kosten als een SMS. Wel zorgen dat je voldoende beltegoed hebt als je de straat opgaat dus. En hopen dat je Blackberry het doet."

Ik hoop dat alle Indiase vrouwen de app downloaden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten