dinsdag 6 november 2012

Noorderparkbar gemaakt van Marktplaats-materiaal

Gaaf. Architecten en ontwerpers van Overtreders W en Bureau SLA maakten deze Noorderparkbar voor 100% met materialen die van Marktplaats afkomstig zijn.

Het werd daardoor wel een bijzonder ontwerpproces; pas nadat een item of partij was aangeschaft, konden ze aan de hand van de dimensies en de staat waarin het materiaal verkeerde een definitief ontwerp maken.

De ontwerpers schaften het volgende aan voor de bouw van de Noorderparkbar: 3 noodunits van een tijdelijk ziekenhuis, 42 raamkozijnen, een paar duizend meter hout, 55 liter verf, twee toiletpotten, heel veel tegels in verschillende groen- en wittinten en nog veel meer materiaal dat was overgebleven van verbouwingen, verkeerd was ingemeten of gekocht en toch niet gebruikt.

De binnenwanden van de bar zijn gemaakt van hout van een reusachtige transportkist waarin een melkpakkenvulmachine voor Campina uit China naar Nederland vervoerd werd, het hout van de luiken kwam uit de inboedel van een failliete bekistingsfabriek.
Zelfs de vrachtwagen waarmee zij alle spullen ophaalden, hebben ze via Marktplaats gekocht.

Veel van de Marktplaats-mensen van wie de ontwerpers de benodigde materialen kochten, hebben uiteindelijk meegebouwd aan de Noorderparkbar. In totaal 80 vrijwilligers!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten