vrijdag 30 november 2012

De laatste Blauwe Vinvis op aarde..

Mooi.

De film 'Requiem 2019' is een mix van fictie, animatie en muziek en is geregisseerd door zowel Sil van de Woerd als Rutger Hauer. De film draait om de laatste walvis op aarde, oog in oog met zijn grootste vijand; de mens, gespeeld door Rutger Hauer.

Hauer heeft al van jongs af aan een fascinatie voor walvissen en is Honorary Board Member van Sea Shepherd, de internationale non-profit organisatie die een einde wil maken aan het afslachten van oceaandieren en het vernietigen van hun leefomgeving. Hauer: "Het is zo achterhaald om walvissen te slachten en te eten. Alleen maar om dat men dat zo gewend is? Traditie? Kom op zeg. Mensen zijn de ergste beesten. Tijdens een kanotocht keek ik ooit letterlijk in het oog van een walvis. Dat zou ieder mens eigenlijk eens moeten overkomen…  We mogen ze niet vernietigen. Dat heeft gigantische gevolgen. Zo ontstond al snel het thema voor 'Requiem 2019'. Sil en ik moesten gewoon iets maken tegen de jacht op deze prachtige creaties."

De film, Requiem 2019, was 20 november voor het eerst te zien. Op het Playgrounds Audiovisual Arts Festival in Amsterdam. Requiem 2019 from Sil van der Woerd on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten