vrijdag 23 november 2012

Air ways

Vanavond met Walter naar 'Air ways' geweest. De moderne dansvoorstelling gaat over verlangen naar het hogere, de zoektocht naar waarheid en de spanning tussen wetenschap en religie.Club Guy & Roni (choreografen Guy Weizman en Roni Haver) maakten deze dansvoorstelling voor de Duitse Tanzcompagnie Oldenburg. Twee jaar geleden werd het in een vliegtuighangar opgevoerd (zie trailer van het eerste deel van het stuk) en laai-end enthousiast ontvangen door pers en publiek. De 12 voorstellingen waren uitverkocht; meer dan 9.000 bezoekers zagen 'Air ways'.

En nu is het (exclusief) te zien in de drie grote Overijsselse theaters, waaronder De Spiegel.  Met de originele cast van Tanzcompagnie Oldenburg, het Nederlands Symfonieorkest en het Twentse koor Consensus Vocalis.
 
'Air Ways' wordt een multidisciplinaire voorstelling genoemd; dans, muziek en zang lopen in elkaar over. En dat gebeurde op een manier die Walter en mij aangenaam verrasten. Ik vond het wel een intensieve voorstelling. Er wordt namelijk vrij agressief gesprongen, gemusiceerd en gezongen. Met krachtige muziek van Arvo Part, opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes van Rosario Flores en een hysterisch (vond ik dan, hé) stuk met veel strijkers van Michael Gordon. O ja, én een nummer van The Eurythmics :-)

En er zit een naakt pas de deux in. Heel mooi, intiem, kwetsbaar. Bijzonder stoer van de dansers! Vooral omdat zij tijdens het dansen door twee lichtmannen met verrijdbare spots werden gevolgd/belicht. Toen het stel ook nog eens zonder muziek in stilte verder dansde, greep de kwetsbaarheid van de scene en de dansers me echt aan. Prachtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen