zondag 24 juni 2012

Weekendje Alkmaar

Net terug van een weekendje Alkmaar. We hebben mijn ouders bezocht die tussen Alkmaar en Bergen op een camping staan, we hebben bij De Batavier gespeeld, Reinier en ik zijn lekker uit eten geweest bij Il Colosseo in de stad, filmpje (Prometheus) gepakt, heerlijk in Bed & Breakfast Nassau geslapen (en ontbeten) terwijl de kinderen in de caravan bij opa en omi sliepen en ontbeten, en vanmiddag met z'n allen gezwommen bij De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn.

Zat plezier dus voor de kids én voor ons :-)

Bed & Breakfast aan het Nassauplein

Bij het Bed & Breakfast Nassau hebben we heerlijk geslapen. De eigenaren zijn gastvrije en lieve mensen. Gastheer Wim verstaat de kunst van het behagen: hij was eigenaar van restaurant De Vestibule in Alkmaar en kookt zelf ook nog steeds erg graag. Hij vertelde dat vandaag zo'n 35 man van de Rotary op bezoek komt bij hem en zijn vrouw. Hij is al drie dagen bezig met het bereiden van allerlei lekkers.. Mmmmm... 

Achter het poortje (zie foto onder) ligt de tuin en het tuinhuis (eigenlijk is 'tuinhuis' bijna een belediging voor deze zelfstandige woning..) met eigen(!) tuin. 

'Tuinhuis''s Ochtends regende het helaas, dus we konden niet buiten ontbijten. Maarrr... we hadden wel verse eitjes van de kippetjes van Wim! (zie het groen-witte kippenhok hiernaaast). Uitzicht uit het tuinhuis op het schuurtje van de eigenaren.
Prijs die Wim heeft gekregen (stond in ons tuinhuis).Vanmiddag hebben we gezwommen in zwemparadijs 'Plons' van De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. Was echt heel leuk. Hiernaast zie je de plattegrond van het zwemparadijs. De mega-grote tunnel-waterglijbaan (weet je wel, zo één die buitenlangs gaat) die gekleurde licht-effecten had, staat helaas niet op de plattegrond, maar hij was rechts van de 'boom' gesitueerd. Ik ben er 2x in geweest met Nathan, 2x met Judith en 2x alleen :-)
Natuurlijk hebben we daar ook even gegeten. Jammer dat de open haard niet aan was..3 opmerkingen:

 1. pas op dat je met zon mooi tuinhuis geen last van boktor krijgt, heel vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tijd neemt om dat te bespreken, ik voel me echt sterk over en liefde meer te leren over dit onderwerp.

  http://www.inuwtuin.nl/tuinhuizen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat heb je toch ook een mooi (boeddhistische stijl) tuin, pas wel op voor houtworm zeer vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen