zondag 25 december 2011

Savage Rivale Roadyacht GTS

Hij is wild en toch comfortabel, een supersportwagen voorzien van vier deuren en Italiaans qua inborst, maar toch puur Hollands: de vierpersoons cabriolet Savage Rivale Roadyacht GTS.
De Savage Rivale is een vierpersoons cabriolet met vier deuren en een inklapbaar, glazen dak. Met suicide doors én een voorin geplaatste motor. Voluit heet hij Savage Rivale Roadyacht GTS. De naam Savage staat voor wild en de namen Rivale en Roadyacht staan respectievelijk voor rivaliteit en invloeden uit de jachtwereld. De toevoeging GTS verwijst naar het feit dat het een Gran Turismo is, voorzien van een supercharger. 


Savage Rivale 2012 PROMO from Savage Rivale on Vimeo.

De inmiddels dertigjarige Emile Pop kwam ergens halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw op het idee om deze beauty te maken. Hij reed toen in zijn Renault Clio Williams met geopende ramen over de slingerende kustweg boven Barcelona. In zijn achteruitkijkspiegel zag hij een man van een jaar of veertig naderen in een Porsche 911 4S Cabriolet. De man reed stevig door en even later haalde hij Pop in. De blikken van de mannen kruisten elkaar en de Porsche ging er vervolgens met een gillende motor vandoor. Pop: "Die kerel had zo’n brede grijns op zijn gezicht en zat zo overduidelijk te chillen, dat ik me op dat moment in mijn Clio voornam om dit ooit te overtreffen door zelf over die zeeweg te rijden, maar dan wel in een door mijzelf ontworpen en gebouwde supersportwagen."

Tijdens zijn studie Industrieel productontwerpen besloot hij om als stageproject zijn droomauto te bouwen. Bij de bouw en ontwikkeling kreeg hij hulp van Justin de Boer (27) en Martijn Feron (27). Vorig jaar wonnen de heren (met de Savage Rivale) de Toptalent 2010 Award. Ze onderzoeken nu de mogelijkheden om een racevariant te ontwikkelen: de Savage Rivale GTR.
 
'Stille motor-feature'
In een Savage Rivale val je op, maar.. "We hebben in de Savage Rivale ook een stealth-mode ingebouwd, zodat je ook wanneer je niet wilt opvallen gewoon kunt rijden met de auto", zegt Emile Pop. ‘Zodra je de knop indrukt, klinkt de motor als een stofzuiger.’ 
Yeah right, kun jij iemand bedenken die die feature daadwerkelijk gaat gebruiken? ;-)
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten