donderdag 15 september 2011

De kracht van kiem

Ik woonde dinsdag, tijdens de Foodservice Fair, de uitreiking van de Koks! Innovatie Trofee bij. Leuk om te zien hoe snel de innovaties (blijkbaar) gaan in de foodindustrie.
Peter Baan, eigenaar van Koppert Cress, was niet een van de genomineerden (Kopper Cress heeft trouwens al veel prijzen gewonnen), maar gaf een presentatie over gezond eten en welke helende en preventieve rol (lees: kracht) met name (kiem)planten kunnen hebben voor ons lichaam. Ik was echt onder de indruk... en ben van plan om meer groene planten en kiemplanten te gaan eten! (gelukkig eten we al grotendeels biologisch..).


In onderstaand filmpje zie je vanaf 2:05 min. een deel van de presentatie die Rob afgelopen dinsdag gaf.
NB Cressen zijn dus zaden met daaraan jonge, net ontkiemde plantjes. Levende plantjes dus met wortels, steel en blad, die zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige planten.



Koppert Cress levert zijn 'micro-vegetables' aan de Nederlandse handel en leveranciers, die op hun beurt de micro-vegetables binnen Europa en over de rest van de wereld verspreiden. De eindgebruikers zijn voor het grootste deel chefs, restaurants, cateraars en hotels. Ze hebben inmiddels ook kassen op Long Island (USA), zodat ook Noord-Amerika bevoorraad kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten