woensdag 16 mei 2012

Ponyo

Vanavond alleen thuis. En ik had geen zin in koken (Judith had vanmiddag toch al patat gehad op het kinderfeestje van Fleur). Dus hebben Judith, Nathan en ik op de bank broodjes zitten eten als diner en samen Ponyo (van animatiemeester Hayao Miyazaki) gekeken. 

Ik wilde Ponyo eigenlijk al heel lang zien. :-)De films van Hayao Miyazaki komen echt het best tot zijn recht wanneer je de Japanse versie kijkt (natuurlijk met Engelstalige ondertiteling, anders snap je natuurlijk niets van het verhaal..), maar dat kon ik de kinderen niet aan doen. Dan maar de NLs nagesynchroniseerde versie.

Voluit heet de film Ponyo on the Cliff by the Sea, een vertaling van Gake no ue no Ponyo en een verwijzing naar de klif aan de zee waar de film zich grotendeels afspeelt. Op die steile rots woont Sosuke, een jongetje van vijf jaar. Op een dag ziet hij in het water een goudvis met een meisjesgezichtje. Het bijzondere visje, dat hij Ponyo noemt, is ontsnapt aan haar vader, een onderwatertovenaar. Hij is dan ook razend wanneer hij hoort dat zijn dochter graag een mens zou zijn, zodat ze bij Sousuke kan blijven. Maar het besluit van Ponyo staat vast en ze zal er alles aan doen om haar wens te vervullen… Als het visje dankzij wat magische druppeltjes eenmaal handen en voeten heeft, is het natuurlijk evenwicht verstoord. Een tsunami is het gevolg, het einde van de planeet lijkt nabij.

Hieronder de Behind-the-scenes-video van de Engelstalige versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten