dinsdag 28 mei 2013

Dagje(s) Amsterdam

Precies een week geleden vertrokken we voor twee dagen naar Amsterdam.  

Omdat we in de meivakantie niet vrij waren geweest, hadden we de kinderen beloofd iets leuks te doen wanneer zij aansluitend aan Pinksteren twee dagen verlof van school zouden hebben (ivm studiedagen leraren).

We bezochten het vernieuwde Scheepvaartmuseum (wat een leuk museum is dat geworden!), aten bij Italian conceptstore 'Il Sogne' (een Italiaanse boeken- en tassen-winkel, kunstgalerie en restaurant in één) waar Judith&Nathan kok Django mochten helpen bij het bereiden van onze pizza's, bewonderden het Rijksmuseum (waar we zonder wachtrij binnenkwamen!), speelden en borrelden op het terras van het Melkhuis in het Vondelpark en maakten een boottocht door de grachten.

Prima vermaakt dus.

Gave tentoonstellingen in het Scheepvaartmuseum.Het statenjacht (voor vervoer van vermogende reizigers) ' De Utrecht' ligt voor het museum voor anker. Het schip is door vijftig jongeren 'met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt' gemaakt.
Precies volgens de oude blauwdruk en met ambachtelijke materialen en technieken. #vakleren
Prachtig project! Werd ik echt warm van.


Zicht van boven op het statenjacht' De Utrecht' vanuit het museum.

Het pand waar het Scheepvaart huist, is echt schitterend.

In de aquariumzaal konden de kinderen zich verkleden al ..eh.. rog..?

Het grootste 17-eeuwse schip dat we konden bewonderen, was ' De Amsterdam'. Wow. Imposant.

Dinsdagavond aten we in Italian conceptsore 'Il Sogno' in hartje Amsterdam. Heel hartelijk, gezellig én het eten was er erg goed. En Judith&Nathan mochten kok Django meehelpen! #lief


Na een nachtje Zaandam, bezochten we woensdagochtend het Rijksmuseum. Hier had ik zo lang op gewacht..! En we kwamen zonder wachtrij binnen! Het bezoek was (ook dankzij de supervriendelijke en klantgerichte medewerkers van het Rijksmuseum) één groot cadeautje.

Na nog wat gedronken te hebben in het Vondelpark (op het terras, in de zon) bij het Melkhuis, maakten we nog een rondvaart in de grachten met Blue Boats. Moet je toch ook 'n keer doen als Nederlander ;-) En het is erg goed bevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten