zondag 20 november 2011

Mijn optreden bij het onthaal van de Sint in Westenholte

De Sint kwam gisteren aan in Westenholte! Groot feest natuurlijk. De organisatie had ons als toneelvereniging gevraagd om 'iets' te doen om de kinderen te vermaken. Met collega-toneelspelers Menko en Eveline kroop ik een week van te voren aan de keukentafel bij Menko om iets leuks te verzinnen. Moeilijk, zeg..

Goochelen en koken
Het thema van de middag was 'Talentenjacht'. In het wijkblaadje waren kinderen al weken eerder opgeroepen om een act voor Sinterklaas op te voeren, en Menko, Eveline en ik bedachten dat we dan tussendoor, als gefrustreerde volwassenen (omdat we zogenaamd de voorrondes van Holland's got talent niet doorkwamen), ook twee of drie acts bij deze talentenjacht zouden doen. We kwamen uit op een soort goochel-act en een 'kook'-act.

Rolverdeling
- Menko was 'Carlo', de oudste broer die altijd de leiding neemt,
- Eveline zou 'Klaartje' spelen, het kleine, zeer verlegen zusje en altijd in een hoek gedrukt door haar arrogante, gemene broer en zus,
- en ik mocht weer de bitch spelen; de theatrale, sjieke oudere zus 'Katelijne', die vooral zichzelf erg geweldig vindt. Altijd leuk om te spelen ;-)
Samen waren we dan de ' 3 K's' (knipoog naar K3).

Een scenario hadden we niet echt; een paar handelingen als kapstok, en dan verder maar improviseren! Nog nooit gedaan... Niet makkelijk (en het eindresultaat is nu ook niet echt professioneel, haha), maar wel leuk om te doen! Ik hoop alleen dat de kinderen het ook een beetje leuk vonden.. Judith en Nathan in ieder geval wel :-)

Hieronder een aantal filmfragmenten van ons amateur toneeloptreden.

De opkomst
In het eerste fragment hebben 'Carlo' en 'Katelijne' net het podium bestegen (wat voor mij in mijn strakke jurk nog een hele toer was! Zie hier rechts) en staan we geïrriteerd te wachten op zusje 'Klaartje': "Jij zou d'r toch meenemen? "Nee, jij toch?!" "Tss.. 't is ook altijd wat met dat kind..!"
Uiteindelijk wachten we niet langer (terwijl de kinderen in de zaal inmiddels luidkeels om 'Klaartje' roepen) en stellen we onszelf aan de Sint voor.



De goochel-act
'Carlo' wil hier een paarlen armband van mij kapot slaan met een hamer (onder het tafelkleedje). Dit mislukte helaas; de plastic kralen van de armband bleken te glad, haha. André, (ook college-toneelspeler) die traditiegetrouw elk jaar spreekstalmeester is bij het Sinterklaasfeest, hielp nog een handje mee, maar het mocht niet baten. 'Carlo' toverde ze dus maar weg. Evenals een stuk kaas.
 

Kok, Kokkie en Kokkerella
In onderstaande act maakten we soep voor de Sint. Om de beurt gooien we allerlei ingrediënten in de soep: 'Carlo' (pepernoten en kaas; het moet een Sint-achtige kaas-soep worden..), 'Katelijne' (wc-blokje en wasverzachter; zodat de soep in ieder geval wel hygiënisch wordt..) en 'Klaartje' (wortel en banaan: opdat de soep ook gezond zal zijn).
Ik had bedacht om 'Katelijne' ook bonbons toe te laten voegen aan de soep (zodat de soep lekker zoet zou worden), maar niet voordat ze zelf stiekem zo ongeveer de hele inhoud van het doosje zelf naar binnen had gepropt, haha. #geenstraf



Judith en Nathan dansen
Let op de coole breakdancemove van Nathan!


Feest! 
Aan het eind van de Sinterklaasmiddag mochten alle kinderen op het podium komen om samen met de Pieten te dansen. Judith en ik vermaakten ons prima! Reinier maakte een foto én een filmpje. Maar we dachten dat hij twee foto's maakte.. vandaar dat we aan het einde van onderstaand filmpje, geduldig, als een standbeeld staan te poseren.. wachtend op de flits die maar niet komt, haha. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten