zondag 20 november 2011

Je moet alles een keer proberen...

Onder het mom van 'je moet alles een keer proberen' (én omdat er geen masseur meer vrij was om ons een massage te geven), kozen Sietzke en ik afgelopen vrijdag in De Veluwse Bron voor een 'Natural Body Peeling Fish Spa'-behandeling.
(En, nee, dit is geen foto van Sietzke of van mij.. hoewel we er uiteraard minstens net zo goed uit zien in bikini ;-)

Het was een leuke ervaring! Zo met honderden zeer enthousiaste/hongerige visjes in een bad. Even wennen natuurlijk.. Zeker de eerste paar minuten. Zo vreesden we dat we bij het in bad stappen alleen al direct tientallen visjes zouden pletten! Dat viel gelukkig reuze mee; die visjes zijn ook niet gek natuurlijk..

Wat aten die beestjes vroeger dan?
De Garra Rufa-visjes eten je dode huidcellen op. En eelt vinden ze ook lekker. Tja, ieder zijn meug. Ze komen oorspronkelijk uit de warmwaterbronnen van de thermale rivieren en wateren van Turkije, Syrië, Iran en Irak. Daar zogen ze eerst de plankton van de rotsen. Toen die natuurlijke voedselbron steeds meer verdween door de badende mensen in deze warmwaterbronnen, ontdekten de visjes de dode huidcellen van de mens. En wij mensen ontdekten de heilzame werking van dit sabbelen. De in gevangenschap levende visjes worden trouwens twee keer per dag bijgevoerd, want van alleen dode huidcellen kunnen ze niet leven.  

Tintelend gevoel..
Wanneer ze, met z'n honderden tegelijkertijd aan je sabbelen, dat geeft dat wel een tintelend gevoel. Op mijn handen, waar de huid heel gevoelig is voor aanraking, voelde ik echt een soort stroomstootjes! Dat bleek te komen door het enzym dat deze visjes tijdens het sabbelen afscheiden. Dit enzym heeft een vitaliserende uitwerking; je huid wordt er sterker en gezonder door.  Het sabbelen is 'als een reflexologie-achtige massage waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, stress het lichaam verlaat en de klant zich volledig ontspant'. Nou, we werden er inderdaad lekker loom van :-) En.. een zacht huidje. Ik zou het zo weer doen!

Onderstaand filmpje is van het Garra Rufa Fish Centre in beverwijk, het grootste fish spa centre van Europa (blijkbaar zijn wij Nederlanders wel van de fish-sabbel-behandelingen..), want de Veluwse Bron heeft haar 'badkamers' niet op foto of film (maar die waren zeker nog mooier!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten