maandag 21 april 2014

Grand Budapest Hotel

Binnen twee weken zag ik de film 'The Grand Budapest Hotel' 2x. Eerst met Walter en daarna met mam.

Wat een prachtige film..! Elke scene is een genot om naar te kijken; elke conversatie is entertaining en elke shot is oogverblindend mooi.

Regisseur Wes Anderson staat bekend om zijn voorliefde voor symmetrie en kleur. En dat zie je prachtig terug in de film. Voor ‘The Grand Budapest Hotel’ vroeg hij bovendien de getalenteerde styliste Annie Atkins om alle props (alle voorwerpen in de film) vorm te geven. Van de geldbiljetten van het fictieve Oost-Europese koninkrijk Zubrowka waar de film zich afspeelt, tot het flesje van monsieur Gustave’s favoriete parfum.

Er is (in Dublin) een tentoonstelling gemaakt over haar werk voor deze film: ‘A Brief Survey of Graphic Design from the Empire of Zubrowka (1932-1968)’. #cool

De locaties waar de film is opgenomen zijn ook adembenemend. Of eigenlijk, de locatie (zonder ‘s’). Want vrijwel straat-scenes zijn gefilmd in het Duitse pittoreske stadje Görlitz (dat in de Duits-Pools-Tsjechische hoek ligt).

Leuk om te weten: de acteurs logeerden die winter van de opnames in een even pittoresk uitziend hotel in Görlitz. Bill Murray (die een kleine rol heeft in de film) was helemaal verliefd op het stadje.

Nou, ik ben helemaal verliefd op deze film:-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten