vrijdag 21 december 2012

Acht heksjes en één tovenaar

Judith is vandaag jarig! En op deze laatste schooldag voor de Kerstvakantie, houden we dan ook maar gelijk haar kinderfeestje.

Thema: heksen

We hadden de kamer versierd..


..een heksenjurk gekocht..


Ik had een sprookje geschreven (losjes gebaseerd op het oosterse sprookje van Koning Goudvinger)..

..waar een schatkist een rol in speelde.. (waar iedereen even in wilde kijken..)

..en natuurlijk goud..

En na het eten van heksenvingers en griezelstokken (frietjes en frikadellen), en de cadeautjes..


..hadden we spelletjes en knutsel- en toveropdrachtjes bedacht die verband hielden met het sprookje. Zoals het maken van een toverstaf..

We dronken toverdrank (kinderchampagne) met ijsklontjes met ingevroren (plastic)vliegen.. (die in je glas ontdooiden..) #aaaah

We leerden om met de toverstaf en de toverspreuk 'Wingardium Laviosa' balonnen in de lucht te houden, we speelden een heksenhoed-variatie op de stoelendans (op de muziek van Danse Macabre), en we maakten de afgevallen (lees: afgetoverde) vinger van de koning na (met klei rond een pen)..

We roerden negen kakkerlakken, negen vliegen, acht ratjes (er was er één kwijt geraakt..), één spin, negen duizendpoten en één ei, met wat water in de heksenketel. En toverden dit mengsel vervolgens buiten in de tuin met sterretjes (vuurwerk) om in een goudstaaf!

Daarna lekker genieten van de film 'The curse of the were-rabbit' (van Wallace & Gromit) met chips en limonade, en tot slot ging iedereen met een passende traktatie naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten