maandag 6 augustus 2012

Valhalla Rising


Nog een wildebeest, maar dan anders, haha: Mads Mikkelsen in de film Valhalla Rising. Een film waarin hij de hoofdrol speelt, maar niet(!) spreekt en geen emoties toont.
Hm.
O ja, en een oog mist.

En still sexy is.

Met 'an animal quality'.

:-)

Die gaat dus op het filmkijklijstje.Het verhaal:
De stille krijger genaamd One-Eye wordt als slaaf gevangen gehouden door een Noorse leider. Tijdens zijn gevangenschap wordt hij gedwongen om te vechten voor zijn leven waarbij zijn krachten uitmuntend blijken. Op een dag krijgt hij de kans te ontsnappen en komt hij terecht bij een groep Christelijke Vikingen die op zoek zijn naar het beloofde land. Eenmaal daar blijkt het plan toch wat anders te lopen dan gedacht...

Uit een recensie van Moviescene:
Valhalla Rising is prachtig, traag en poëtisch, ook al bezit de film een aantal expliciete gewelddadige scènes. Nicolas Winding Refn weet een fascinerend verhaal te vertellen, zonder eigenlijk een duidelijke verhaallijn. Het woeste landschap, het gestileerde geweld en de het geweldig acteren van Mads Mikkelsen, maakt deze film een lust voor het oog. Geen ontsponnen plot nodig met beelden zoals in deze film. Helaas geen bioscoop release voor deze film, echter wel een dvd release in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten