zondag 12 augustus 2012

Dagje Orientalis


Ik was er nog niet eerder geweest, in Museumpark Orientalis, maar gezien mijn liefde voor geschiedenis, openluchtmusea en reenactments, moest en zou ik hier een keer heen. Dus vandaag reden we naar het dorp Heilige Landstichting vlakbij Nijmegen.

De hele afgelopen week was deze zonnige zon dag al aangekondigd door diverse media als 'perfecte stranddag', en dus hadden we het museumpark bijna helemaal voor ons alleen! ..want iedereen lag op een strandje. Of in de file daarnaartoe :-) Heeerlijk rustig...

En wat een mooi park, zeg!

Eerste deel van het park..

  Tweede deel: het dorpje Beth Juda.
    
Synagoge


  

Tussen het Joodse dorpje Beth Juda en het Arabische dorp lag de karavanserai, de herberg (zie onderstaande foto's). Daar hebben Judith en Nathan brood gebakken en hebben we allemaal een tattoo beschilderd gekregen. 

Tatto laten drogen..
Deze was sneller droog..

In het Arabische dorpje (zie onderstaande foto's) raakte Reinier aan de praat met een 'Arabische' dame met wie hij een aantal Arabische woorden uitwisselde. Reinier heeft een paar jaar in Saoedi Arabiƫ gewoond en zij was er vaak geweest.Daarna brachten we een bezoek aan (de binnenplaats van) het paleis van Pilatus.


In Via Orientalis, de Romeinse (stads)straat, leerde Judith weven, leerde Nathan 'schrijven' (in een plankje met was), zagen we hoe een meester zijn leerling pottenbakken leerde, en luisterde ik naar een juf in een schoolklas. 

Romeinse puzzel. Is Nathan goed in! Geen opmerkingen:

Een reactie posten