zondag 5 augustus 2012

Het geluk dat maar niet van de boom wilde vallen

Heb net Judith en Nathan 'Het geluk dat maar niet van de boom wilde vallen' voorgelezen. Een 'Grote wolf & kleine wolf'-boek.

Van schrijfster Nadine Brun-Cosme en illustrator Olivier Tallec.  

#mooiKleine Wolf ziet helemaal bovenin de boom een klein sappig, lichtgroen blaadje groeien. Kleine Wolf wil het beslist opeten en vraagt aan Grote Wolf of hij het blaadje wil pakken. Maar Grote Wolf wil wachten, hij denkt dat het blaadje er vanzelf wel een keer af zal vallen.
In de zomer is het blaadje diepgroen en het glanst. Kleine Wolf droomt ervan om zich erin te bekijken. Opnieuw vraagt hij aan Grote Wolf of deze het blaadje wil pakken. Grote Wolf vindt dat hij geduld moet hebben, als de tijd rijp is valt het blaadje er wel af. 

In de herfst wordt het blaadje bruin. Het bruin is zo zacht en warm dat Kleine Wolf zijn snuitje ertegenaan zou willen wrijven. Grote Wolf wil het blaadje nog niet pakken, hij is ervan overtuigd dat het blaadje binnenkort van de boom zal vallen. 

In de winter hangt het blaadje er nog steeds, helemaal alleen boven in de boom. Het blaadje is zwart geworden en wil nog steeds niet naar beneden vallen. Grote Wolf klimt na lang aandringen de boom in. Een heksentoer die uitvoerig wordt beschreven. Het blaadje valt als sterrenstof in duizend stukjes uiteen en zorgt voor het ultieme gelukzalige moment.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen