vrijdag 18 januari 2013

The event of a thread

Park Avenue Armory in een voormalig arsenaal in New York. De grote leegstaande hal wordt sinds kort gebruikt door kunstenaars om spectaculaire installaties te maken/presenteren. Ann Hamilton heeft bijvoorbeeld in december de hal gevuld met enorme doeken en grote schommels.

Haar kunstwerk heet 'The event of a thread', en ik vind het prachtig. De speelsheid, de beweging, de rust, en hoe het uitnodigt tot interactie of gewoon tot genieten, en het delen van de schoonheid van de installatie.

Onderstaand een korte visuele impressie.
NB Wat je hier niet kunt zien, is dat er (bewust) duiven in de hal zijn losgelaten die een onderdeel uitmaken van de installatie. Ik kan me heel goed voorstellen hoe zij al fladderend en koerend door de ruimte bijdragen aan een stukje rust en spirituele beleving van de installatie, geheel in harmonie met de vloeiende beweging van de doeken en de schommels. Ook las ik ergens dat aan het eind van de dag een zanger(es) vanaf een balkon een serenade brengt, die opgenomen wordt en de volgende dag wordt afgespeeld.  
n

Geen opmerkingen:

Een reactie posten