zondag 22 januari 2012

Tropic Thunder

Tropic Thunder (weer) gezien. Wat is dat toch een leuke film. Eerlijk waar! Hij is.. flauw, oké. Maar erg leuk. En... goed!

Vooral Robert Downey jr. en Ben Stiller zijn fenomenaal.

En Tom Cruise is.. tja.. wat zal ik zeggen, hahaha. Dit is de tweede keer dat ik écht onder de indruk ben van hem (de andere keer was met zijn rol van vampier Lestat in 'Interview with the vampire'). Ge-wel-dig. Zijn optreden/danscene als Les Grosman in Tropic Thunder is niet alleen tig keer nagedaan op Youtube, Tom Cruise mocht zijn kunstje nog een keer doen bij de MTV Awards. And the crowd went banana's..! 






Dit is wat Nieuwe Revu zei over Tropic Thunder tijdens de dvd-release in 2009:

"Halverwege Tropic Thunder zegt Robert Downey jr. in zijn rol van vijfvoudig Oscarwinnaar Kirk Lazarus, die een zwarte Amerikaanse soldaat speelt: ‘Ik blijf in character tot en met het dvd-commentaar!’ Downey – of eigenlijk Lazarus – heeft woord gehouden: ook op het commentaarkanaal klinkt hij als een zwarte soldaat. Hij hield ook nog een Oscarnominatie over aan zijn gewaagde rol, wat de triomf compleet maakt.

Dat geldt ook voor de dvd waarvan de extra’s bijna nog hilarischer zijn dan de film zelf. Zoals de nep-trailer van Rain of Madness, de making of-documentaire waarvan de ‘maker’ duidelijk te veel naar Heart of Darkness heeft gekeken. Of de make-up-test van Tom Cruise – dik, kaal en dansend. Of het filmpje voor de MTV-awards waarin Robert ‘Iron Man’ Downey, Jack ‘Kung Fu Panda’ Black en Ben ‘Heartbreak Kid’ Stiller elkaar afzeiken. En de ongemonteerde scènes laten zien dat er soms zes minuten improviseren voor nodig zijn voordat Jack Black, vastgebonden aan een boom, met net die éne geïnspireerd smerige opmerking komt die uiteindelijk de film haalt." 

Had het zelf niet beter kunnen zeggen!

Trailer van Tropic Thunder


De eerste dansscene zit ergens midden in de film, maar aan het eind (de aftiteling van de film), doet Les Grosman (Tom Cruise) zijn dansje nog eens. Geweldig.


En.. tijdens de MTV Awards nog eens :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten