woensdag 30 november 2011

Mooie commercial van Vente-Privée

Natuurlijk, net als ieder ander klik ik snel weg zodra er een commercial opdoemt in mijn vizier. Maar deze commercial....ik bleef kijken.. En hij duurt nog wel 2.50 min.! Wat mooi.

Na wat speurwerk, kwam ik er achter dat Erwin Olaf verantwoordelijk is voor dit mooi staaltje werk. Ah. Vandaar :-)

Bij deze de commercial 'Desire' van Erwin Olaf.

zondag 27 november 2011

Russ Chimes - Midnight Club EP

O wat is dit toch lekker op de zondagochtend.. Krijg er hardloop-zin van. Vooral van deel 2 en 3.





Mooi kinderboek voor iPad en androidtablets

De Australische vormgever Jeremy Kool heeft, met behulp van zijn sience fiction-schrijvende zus, een kinderboek gemaakt voor de iPad en androidtablets. Ziet er erg gaaf uit! Zeker omdat de met de computer gemaakte karakters van papercraft lijken te zijn! I like.



Paper Fox Pozible Presentation from Jeremy Kool on Vimeo.

Geschiedenis blijft interessant... ;-)

Nooit geweten dat de uitvinding van de vibrator een puur medische aanleiding had.. en oorspronkelijk bedoeld was om vrouwen te genezen van hysterie..?!

Grappige film! Leuk om te zien hoe de twee doktoren/uitvinders/womenpleasers hun uitvindingen testen op (uiteindelijk zeer welwillende) proefpersonen. Hoewel één van de twee nog even terughoudend was met betrekking tot het gebruik van een door electriciteit aangedreven exemplaar, haha. "We are nót going to take a dangerous, electrical device and press it against een lady's most gentle areas!"

Uiteindelijk wel natuurlijk. Waarop de lady in kwestie (na de test) in extase reageert met:
"What do you call that little thing?"   
"Well, I was calling it 'the feather duster'.."
"Well, think of something quick, so a girl knows what to ask for.." :-)   



In het Filmhuis Fraterhuis in Zwolle. Wie gaat er mee?

Shakespeare-biografie

Ben op de helft van de Shakespeare-biografie van Bill Bryson. Een leuk boek (zoals alle boeken van Bryson).

Wat kan die man mooi, rauw realistisch en humoristisch het zestiende eeuwse Engeland beschrijven! De interessante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen ten tijde van Shakespeares leven, leveren mooie films op, maar het verschil met die geromantiseerde filmwereld kon haast niet groter zijn; door alle epidemieën, criminaliteit, slechte hygiëne, mislukte oogsten etc was de gemiddelde levensverwachting toen slechts 35 jaar... Brr...

Anyway, dit boek is een aanrader! Erg vermakelijk en interessant om te lezen. En.. ook niet verkeerd, het telt in totaal nog geen 200 pagina's. 'k Ga het vandaag uitlezen :-)



Maar, voor de romantici onder ons:

zaterdag 26 november 2011

Recessiestoel

In de categorie 'Kunst die me raakt': de Recessiestoel van Frank Tjepkema. Tijdens de Dutch Design Week in oktober viel het hem op dat de kunstwereld weinig tot niets deed met het onderwerp economische crisis.

En dus pakte hij een Ikea-stoel en verminkte die, pardon, zandstraalde die gedeeltelijk tot een skelet. Zodat je je afvraagt of je er nog wel zonder ongelukken op kunt gaan zitten..

"Die onzekerheid. dat wilde ik uitbeelden", zegt Tjepkema in NRC Weekend. Hij vond het tijd voor een statement, of liever: een bespiegeling.

Het raakte me.




Sopraan Eva-Maria Westbroek

Sopraan Eva-Maria Westbroek is dit weekend gasthoofdredacteur van de vernieuwde DeLuxe-bijlage van het NRC. Het was, heel bewust, het eerste (deel) wat ik vandaag van NRC Weekend las!

Er staat een leuk interview in met haar. Wat een sympathieke, non-nonsense, authentieke en passionele vrouw is dat, zeg! Ook mooie foto's (van Wendelien Daan) met haar in jurken van modeontwerper Mattijs van Bergen (zie de coverfoto hiernaast van Eva-Maria in zijn papieren jurk), van LaDress en van Azzedine Alaïa. En, leuk om te zien dat ook zij fan is van South Park, haha. Tja, dat verwacht je op de een of andere manier niet bij een operazangeres..

Wat ik ook niet had verwacht: opera kan best erotisch/sexy zijn?! Zo vertolkte de roodharige, voluptueuze zangeres dit voorjaar Anna Nicole Smith in de gelijknamige opera in The royal opera house in Londen. En ook in andere rollen is ze niet bang om haar (meer stijlvolle) sensualiteit te laten zien. Mooi.

Als Lady MacBeth.


Met Jonas Kaufmann in 'Die Walküre'.

In onderstaand fragment zingt Eva-Maria de derde van Wagners 'Wesendonck lieder': Im Treinhaus.

Sinterklaasfeest bij B&C

Vanochtend hebben we Sinterklaas gevierd op Reiniers werk, B&C. Was leuk. Bij deze wat foto's.
PS Het inspiratiemagazine (voor klanten) dat op de site B&C staat, heeft Reinier gemaakt. Is mooi geworden.










dinsdag 22 november 2011

Nieuwe laarzen...

Heb vanavond nieuwe Italiaanse laarzen van Mai Piu Senza gekocht! #blijmee



zondag 20 november 2011

Je moet alles een keer proberen...

Onder het mom van 'je moet alles een keer proberen' (én omdat er geen masseur meer vrij was om ons een massage te geven), kozen Sietzke en ik afgelopen vrijdag in De Veluwse Bron voor een 'Natural Body Peeling Fish Spa'-behandeling.
(En, nee, dit is geen foto van Sietzke of van mij.. hoewel we er uiteraard minstens net zo goed uit zien in bikini ;-)

Het was een leuke ervaring! Zo met honderden zeer enthousiaste/hongerige visjes in een bad. Even wennen natuurlijk.. Zeker de eerste paar minuten. Zo vreesden we dat we bij het in bad stappen alleen al direct tientallen visjes zouden pletten! Dat viel gelukkig reuze mee; die visjes zijn ook niet gek natuurlijk..

Wat aten die beestjes vroeger dan?
De Garra Rufa-visjes eten je dode huidcellen op. En eelt vinden ze ook lekker. Tja, ieder zijn meug. Ze komen oorspronkelijk uit de warmwaterbronnen van de thermale rivieren en wateren van Turkije, Syrië, Iran en Irak. Daar zogen ze eerst de plankton van de rotsen. Toen die natuurlijke voedselbron steeds meer verdween door de badende mensen in deze warmwaterbronnen, ontdekten de visjes de dode huidcellen van de mens. En wij mensen ontdekten de heilzame werking van dit sabbelen. De in gevangenschap levende visjes worden trouwens twee keer per dag bijgevoerd, want van alleen dode huidcellen kunnen ze niet leven.  

Tintelend gevoel..
Wanneer ze, met z'n honderden tegelijkertijd aan je sabbelen, dat geeft dat wel een tintelend gevoel. Op mijn handen, waar de huid heel gevoelig is voor aanraking, voelde ik echt een soort stroomstootjes! Dat bleek te komen door het enzym dat deze visjes tijdens het sabbelen afscheiden. Dit enzym heeft een vitaliserende uitwerking; je huid wordt er sterker en gezonder door.  Het sabbelen is 'als een reflexologie-achtige massage waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, stress het lichaam verlaat en de klant zich volledig ontspant'. Nou, we werden er inderdaad lekker loom van :-) En.. een zacht huidje. Ik zou het zo weer doen!

Onderstaand filmpje is van het Garra Rufa Fish Centre in beverwijk, het grootste fish spa centre van Europa (blijkbaar zijn wij Nederlanders wel van de fish-sabbel-behandelingen..), want de Veluwse Bron heeft haar 'badkamers' niet op foto of film (maar die waren zeker nog mooier!).

Mijn optreden bij het onthaal van de Sint in Westenholte

De Sint kwam gisteren aan in Westenholte! Groot feest natuurlijk. De organisatie had ons als toneelvereniging gevraagd om 'iets' te doen om de kinderen te vermaken. Met collega-toneelspelers Menko en Eveline kroop ik een week van te voren aan de keukentafel bij Menko om iets leuks te verzinnen. Moeilijk, zeg..

Goochelen en koken
Het thema van de middag was 'Talentenjacht'. In het wijkblaadje waren kinderen al weken eerder opgeroepen om een act voor Sinterklaas op te voeren, en Menko, Eveline en ik bedachten dat we dan tussendoor, als gefrustreerde volwassenen (omdat we zogenaamd de voorrondes van Holland's got talent niet doorkwamen), ook twee of drie acts bij deze talentenjacht zouden doen. We kwamen uit op een soort goochel-act en een 'kook'-act.

Rolverdeling
- Menko was 'Carlo', de oudste broer die altijd de leiding neemt,
- Eveline zou 'Klaartje' spelen, het kleine, zeer verlegen zusje en altijd in een hoek gedrukt door haar arrogante, gemene broer en zus,
- en ik mocht weer de bitch spelen; de theatrale, sjieke oudere zus 'Katelijne', die vooral zichzelf erg geweldig vindt. Altijd leuk om te spelen ;-)
Samen waren we dan de ' 3 K's' (knipoog naar K3).

Een scenario hadden we niet echt; een paar handelingen als kapstok, en dan verder maar improviseren! Nog nooit gedaan... Niet makkelijk (en het eindresultaat is nu ook niet echt professioneel, haha), maar wel leuk om te doen! Ik hoop alleen dat de kinderen het ook een beetje leuk vonden.. Judith en Nathan in ieder geval wel :-)

Hieronder een aantal filmfragmenten van ons amateur toneeloptreden.

De opkomst
In het eerste fragment hebben 'Carlo' en 'Katelijne' net het podium bestegen (wat voor mij in mijn strakke jurk nog een hele toer was! Zie hier rechts) en staan we geïrriteerd te wachten op zusje 'Klaartje': "Jij zou d'r toch meenemen? "Nee, jij toch?!" "Tss.. 't is ook altijd wat met dat kind..!"
Uiteindelijk wachten we niet langer (terwijl de kinderen in de zaal inmiddels luidkeels om 'Klaartje' roepen) en stellen we onszelf aan de Sint voor.



De goochel-act
'Carlo' wil hier een paarlen armband van mij kapot slaan met een hamer (onder het tafelkleedje). Dit mislukte helaas; de plastic kralen van de armband bleken te glad, haha. André, (ook college-toneelspeler) die traditiegetrouw elk jaar spreekstalmeester is bij het Sinterklaasfeest, hielp nog een handje mee, maar het mocht niet baten. 'Carlo' toverde ze dus maar weg. Evenals een stuk kaas.
 

Kok, Kokkie en Kokkerella
In onderstaande act maakten we soep voor de Sint. Om de beurt gooien we allerlei ingrediënten in de soep: 'Carlo' (pepernoten en kaas; het moet een Sint-achtige kaas-soep worden..), 'Katelijne' (wc-blokje en wasverzachter; zodat de soep in ieder geval wel hygiënisch wordt..) en 'Klaartje' (wortel en banaan: opdat de soep ook gezond zal zijn).
Ik had bedacht om 'Katelijne' ook bonbons toe te laten voegen aan de soep (zodat de soep lekker zoet zou worden), maar niet voordat ze zelf stiekem zo ongeveer de hele inhoud van het doosje zelf naar binnen had gepropt, haha. #geenstraf



Judith en Nathan dansen
Let op de coole breakdancemove van Nathan!


Feest! 
Aan het eind van de Sinterklaasmiddag mochten alle kinderen op het podium komen om samen met de Pieten te dansen. Judith en ik vermaakten ons prima! Reinier maakte een foto én een filmpje. Maar we dachten dat hij twee foto's maakte.. vandaar dat we aan het einde van onderstaand filmpje, geduldig, als een standbeeld staan te poseren.. wachtend op de flits die maar niet komt, haha. 


zaterdag 19 november 2011

Ouwehoeren

Heb gisteren dit boek gekocht toen ik even op de trein moest wachten op station Apeldoorn. Ik had er nog niet over gehoord/gelezen, maar de omslag trok me en de tekst op de achterflap fascineerde me ;-) De Amsterdamse tweelingszusjes Louise en Martine Fokkens vertellen in dit boek over de Wallen (vanaf de jaren '60) en hun werk als 'meisjes van het rooie licht'.

Echt een leuk boek met veel humor en lekker in het Amsterdams. En, natuurlijk veeeel smeuiige anekdotes. Heb het al weer bijna uit! Grappig om te lezen dat dit boek weinig verschilt met het zeventiende-eeuwse dagboek 'De openhartige juffrouw' dat ik ook in de boekenkast heb staan. In dat dagboek uit 1680 vertelt een vlot van de tongriem gesneden lichtekooi allerlei avonturen uit haar 'carrière'. 

Louise en Martine zijn inmiddels in de zeventig. Louise zit nog elke dag achter de ramen, Martine is twee jaar geleden gestopt. Documentairemaker Rob Schröder, die naast de peeskamer van Martine woont, volgde de dames anderhalf jaar lang (in eerste instantie wilde hij een documentaire maken over het straatje waar hij woont) en maakte de documentaire 'Ouwehoeren' over hen. Op 1 december is ie in fillmhuizen te zien.

Tijdens het filmen vertelden de zusjes zo veel anekdotes.. die konden niet allemaal een plek krijgen in de film. 'Dat is er weer één voor het boek' grapten ze dan. Gelukkig is dat boek er dus echt gekomen!





Recensies over het boek
  • 'Een fascinerend inkijkje in de wereld.' - Spijkers met Koppen
  • 'Vlotjes en vol gein wisselen in het boek hun herinneringen zich af met passages uit het heden. Ouwehoeren heeft een nostaligische saus, gezuiverd van al te veel narigheid.' - De Pers
  • 'Alle verhalen zijn opgenomen in het olijke 'Ouwehoeren, verhalen uit de peeskamer'. Het mooiste hoofdstuk heet 'De stille omgangen de Geilelullenloop' waarin Louise het gerucht bevestigt dat de busladingen diepkatholieke mannen die jaarlijks in Amsterdam een processie houden om de Heilige Hostie te eren de prostituees overwerk bezorgen.' - NRC Handelsblad
  • 'Ouwehoeren is het authentieke en aangrijpende relaas van de Dames Fokkens, waarin nu ook eens de mooie kanten van het prostitutievak belicht worden. Ouwehoeren leest als een trein. Ik heb gelachen, en soms is het aangrijpend. Het is leuk om op deze manier een kijkje te nemen in de wereld van de dames als prostituee.' - www.boekenwurm-en-pleeg.nl

donderdag 17 november 2011

Sinterklaas T-shirt

Hiermee scoor je wel bij de Sint! Mag je misschien zelfs op zijn knie.. ;-)

Mooie bruiloft in Georgia

Dit moet ik even delen. Echt weer een prachtige trouwreportage (van een echte bruiloft) op Once wed.




 


Kunst met een knipoog

Grappig werk van de Franse kunstenares Suzy Lelièvre.

Hier moest ik zo om lachen..

Hahaha

My dad's car..

20 jaar geleden moest Herb Younger zijn geliefde '65 Chevrolet Impala verkopen. Altijd spijt van gehad. Zijn zonen Jared en Derek zochten vijf jaar lang naar dad's car. En op een dag, konden zij hun vader verrassen. Prachtig.



Waargebeurd.

woensdag 16 november 2011

Mooi blikjes-design voor Coca Cola

Grappig wat Coca Cola allemaal met haar blikjes doet. 

Vintage Coca Cola (1)


 
Diet coke limited edition re-design

Vintage Coca Cola (2)

Vintage Coca Cola (3)


Vintage Coca Cola (4)